Organisaties en hun omgeving zijn sterk in beweging. Fusies en reorganisaties zijn bijna niet meer weg te denken. In veel gevallen brengt dit inkrimping en boventalligheid in het personeelsbestand met zich mee. Bij goed en zorgvuldig afscheid nemen hoort outplacement. Essensia Carrière Coaching heeft hiervoor twee outplacementprogramma’s; Outplacement Totaal en Outplacement Modulair.

Outplacement Totaal

Outplacement Totaal is een maatwerktraject van zes maanden waarin medewerkers een toetsing krijgen van hun eigen beeld op een volgende stap en een inschatting van hun kansen op de arbeidsmarkt. Met de bijbehorende zoekstrategie en jobsearch resulteert dit in een passende functie bij een andere werkgever.

Lees meer

Outplacement Modulair

Outplacement Modulair is een traject waarin medewerkers kunnen kiezen uit een aantal verschillende Outplacement modules die de kansen op passend werk bij een andere organisatie aanzienlijk vergroten.

Lees meer

Transitievergoeding

Wanneer u onverhoopt medewerkers moet ontslaan of u hun arbeidscontract niet verlengd, komen ze soms in aanmerking voor een transitievergoeding. Medewerkers kunnen deze transitievergoeding gebruiken om onder professionele coaching op zoek te gaan naar een nieuwe, passende functie; bijvoorbeeld door een outplacementtraject van Essensia.

Lees meer