Selectie Assessment

maak vrijblijvende afspraak

Een Selectie Assessment geeft een helder en concreet advies over de geschiktheid van uw kandidaat in lijn met de gestelde functie-eisen. Het Selectie Assessment kan worden ingezet bij wervings- en selectieprocedures maar ook bij interne doorstroom- of promotievraagstukken. U vergroot hiermee de kans op een juiste beslissing aanzienlijk en krijgt daarbij scherp zicht op kwaliteiten en eventuele aandachtspunten van uw (toekomstige) medewerker.

DOELGROEP

Organisaties die willen weten in hoeverre een kandidaat beschikt over de competenties die noodzakelijk zijn voor een bepaalde functie.

RESULTAAT

De primaire doelstelling van een Selectie Assessment is het achterhalen welke kans op succesvol functioneren de (toekomstig) medewerker heeft in de betreffende functie. Onze bevindingen vatten wij samen in een helder en duidelijk rapport waarin naast ons advies, ook de eventuele ontwikkelpunten van de kandidaat worden beschreven.

WERKWIJZE

Uw vraagstelling dient als uitgangspunt bij het vaststellen van het assessment programma. Het dagvullend programma bestaat uit persoonlijkheids-, capaciteiten- en motivatieonderzoeken, een competentiegericht interview, eventueel aangevuld met praktijkopdrachten. Ook onderzoeken wij of de persoon past bij uw bedrijfscultuur. Afrondend bespreken wij de uitslag met de kandidaat.

DUUR

Het Selectie Assessment duurt een hele dag.

DESKUNDIGHEID MAATWERK RESULTAAT